پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی گفت:خوراکی های مناسب هر فصل در طبیعت وجود دارد که با آگاهی از خواص آنها و با توجه به وضعیت جسمی از جمله سن، شغل، علاقه و ابتلا به بیماری خاص می توانیم الگوی تغذیه ای مناسبی برای خود و دیگران انتخاب کنیم.

کارشناس تغذیه  بیمارستان شهید بهشتی گفت:خوراکی های مناسب هر فصل در طبیعت وجود دارد که با آگاهی از خواص آنها و با توجه به وضعیت جسمی از جمله سن، شغل، علاقه و ابتلا به بیماری خاص می توانیم الگوی تغذیه ای مناسبی برای خود و دیگران انتخاب کنیم.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج؛ مصطفی رنجبر با اشاره به نوشیدنی های خنک توصیه کرد: در فصل گرما شربت آب لیمو، خاکشیر، سکنجبین، عرق کاسنی، همچنین شیر کم چرب، دوغ و سایر آب میوه های طبیعی را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.


 وی با بیان اینکه آب بهترین نوشیدنی است که می تواند عطش را برطرف کند، اذعان نمود: برای حفظ ذخایر آب بدن بهتر است آب همراه مواد فیبری نگه دارنده مصرف شود تا به تدریج وارد دستگاه گوارش شده و سریع دفع نشود، که به طور مثال مصرف هویج، هندوانه، طالبی، خربزه، هلو یا خاکشیر می تواند بسیار مفید باشد ضمن اینکه از یبوست نیز جلوگیری می شود.


رنجبر ادامه داذ: نوشیدنی های خیلی سرد باعث انقباض معده می شوند و دستگاه گوارش را دچار فلج موقت می کند.


وی تاکید کرد: هرم غذایی و میزان کالری هر یک از مواد غذایی آن در بحث سلامت جایگاه مهمی دارد، این هرم از کربوهیدرات، سبزی، میوه، لبنیات، پروتئین ها، چربی، روغن و شیرینی تشکیل شده است.


وی تصریح نمود: مصرف میوه و سبزی زیاد به علت این که نسبت به کالری شان حجم زیادی دارد از میزان آب بالایی برخوردار است، محتوای چربی کمی دارد و در کاهش وزن موثر است.


 کارشناس تغذیه بیمارستان شهید بهشتی با بیان اینکه متابولیسم موادغذایی باعث افزایش میزان دمای بدن می‌شود، گفت: بنابراین در فصل تابستان هرچه غذا‌ها و دسرهایی که می‌خوریم کالری بیشتری داشته باشد، به همان نسبت نیز کالری حاصل از آنها بیشتر و دمای بدن بالاتر می‌رود، به همین سبب در فصل تابستان بهتر است با خوردن غذا‌های سبک، خنک‌کننده و کم کالری به سلامت خود بیشتر کمک کنیم.


رنجبر با توصیه به این مطلب که از نوشیدن آب سرد چه در تابستان و چه زمستان پرهیز کنید، ابراز کرد: حتی صحرانشینان و بیابان‌گردان حرفه‌ای می‌دانند که برای مقابله با گرمای زیاد باید نوشیدنی‌های ولرم نوشید.


وی در پایان گفت: برخلاف تصور عموم که با گرم شدن هوا به سمت نوشیدنی‌های خنک می‌روند باید بدانید که این قبیل نوشیدنی‌های خنک شوکی به بدن وارد می‌کنند و به ناگاه دمای آن را پایین می‌آورند و به همین دلیل هم بدن خیلی زود وارد عمل شده و تلاش می‌کند دمای خود را به حد تعادل رسانده در نتیجه بیشتر گرما را احساس خواهید کرد.10-142